Sötsaksabstinens!!

Ja nu har det slagit till rejält.. Sötsaksabstinensen.. Men jag har mig själv att skylla antar jag..
Har idag fyllt 4 påskägg med godis.. Barnen är inte hos oss i påsk så jag har fixat äggen idag.. Men jag handlade bara jämnt antal så att det inte skulle bli ngt över, men det var stor risk att deras godis fick extra krydda med mitt dregel men tror jag hann att missa godiset..






Just nu har jag Nutellabullar inne i ugnen som sonen beställt han vill ha på sitt födelsedagskalas, 17 år blir han, på lördag då hans mormor och morfar kommer hit.. Det var en prövning att baka dem men jag klarade det..... nästan... Kom på mig själv när jag slickade av slickepotten med Nutella på.. Dumma mig..
Men jag skall om en stund ge mig ut på en stavrunda och sedan ikväll skall jag ta dotterns hund på en promenad... Måste ju gå bort de kalorierna plus lite extra kalorier så att vågen visar minus på fredag..

På tal om hund.. Idag har jag sett våren i henne.. Jag hittade en fästing på henne, då måste det ju vara vår nu.. Inte ett så roligt vårtecken men dock ett tecken.. Det är ju inget kul djur men vill vi ha sommar så får vi stå ut med dessa små äckliga djur.. Så snart kommer den riktiga värmen, sååååååå härligt.. Och då kan man sitta på altanen och fika och äta och njuta.. Och på vår altan har jag satt upp våra nya utemöbler från IKEA..



Med lite härliga blommor och så tvättning och målning av väggar så blir detta en oas i sommar och vi skall njuta härliga dagar här med grill och fika..

Inne har jag fått lite vår med med hjälp av en härlig bukett tulpaner i olika färger..



Visst är de vackra..

Nu skall jag plocka ut bullarna ur ugnen och sedan ge mig ut.. Vi ses.. ha en underbart bra dag..

Kram
Mia


Jodå så att...

Ställt mig på vågen idag.. Ett minus blev det.. 0,5 kg hade jag gått ner på en vecka och det är jag nöjd med.. Det är det som är mitt mål att gå ner ca 0,5 kg i veckan.. Tror på en sakta viktnedgång så att både kroppen och knoppen hänger med och att det skall vara lättare att hålla sen när man är nere på sin målvikt..
Så nu har jag minskat 5,3 kg sedan 2/1-09 och 10,9 kg sedan jag startade för 1½ år sedan.. Det har gått lite väl sakta men jag har inte gett upp som jag brukar så jag är så nöjd så nöjd..

Jag gillar inte min sida här, skulle vilja piffa till den men jag fattar inte hur man gör.. Tröga jag.. Finns det ngn som kan och kan hjälpa mig så är ni hjärtligt välkomna att ge mig en lektion..

Ha en bra dag och helg nu..

Kramar från mig som önskar en varm go vår nu..

Glömde..

.. att berätta..
Jag är inne på min 20:de dag utan godis, kakor och läsk.. Skall iaf försöka hålla uppe med det i minst en månad för att se om sötsuget försvinner.. Det har gått ganska bra hittills *stolt*
Är ju en sockerråtta och är beroende av det.. Har haft lite abstinens men inte som jag trodde jag skulle ha..
Hoppas det visar sig på vågen ordentligt.. Har vägdag idag och det skall jag ta när jag vaknat i em..
I fredags visade det sig att jag gått ner 4,7 kg sedan 2/1-09.. Det går sakta men säkert, men jag hoppas kunna lägga på ngt hg på nedgångs vikten idag..

Over and out..

Mia

Oj oj oj..

Här var det verkligen längesedan jag skrev ngt, får ta och skärpa till mig..

Vad har då hänt på denna månad.. Hmmm... Våren km och det var underbart ett tag tills vintern återkom igen, men snart kommer våren tillbaka det är jag övertygad om..
Jag har oxå lagt på en rem vad det gäller träning, har tränat fem dagar i veckan, tre dagar Friskis och två dagar simning.. Men nu har jag börjat få ta det lugnare igen.. Förra veckan efter ett träningspass Afro Powe Dance började jag få ont i knät, helst när jag gick nedför trappor eller branta trappor, och det vara förvärrades.. Ringde till läkaren och var där igår.. Och tyvärr var det nog som jag befarade, en meniskskada..


Så det lär ju bli en liten op så småningom, men först måste jag till röntgen.. En meniskskada syns tydligen inte på röntgen men man måste gå den vägen för att utesluta så att det inte är en annan skada i knät.. Det tar upp till en månad innan jag får tid på röntgen..
Positivt är det iaf att jag får träna hur mycket jag bara vill, det kan inte ta mer skada, det är bara min smärtgräns som sätter ribban på hur mycket jag klarar.. Friskis vågar jag nog inte mig på men simmat har jag gjort nu under tiden jag har haft ont och det funkar skitbra, är ju ingen belastning på knät då.. Promenader funkar ganska bra, det känns i knät en del men jag biter ihop, mest ont gör det efter en promenad.. Men bara jag får komma ut och göra nån form av motion så kan jag stå ut med lite smärta..

Nu är vi på jakt hemma hos oss.. På jakt efter utemöbler.. Fy tusan vad dyrt det är med det.. Igår var vi på Jysk och hittade ett möblemang till ett humant pris, men vi skall titta runt lite till.. När vi kom hem hade en IKEAtidning kommit och där hade de ett möblemang som vi kanske skall köpa, vi skall upp till IKEA på lördag och kolla det.. Vi vill ha ett som inte är allt för klumpigt, så vi har kollat på positionsstolar i trä och bord med klaffar.. Perfekt med klaffar så man kan göra bordet stort, större och störst.. Vi är ju sex pers när vi är alla hemma varannan vecka och så vill man kunna få plats nån tilll.. Det möblemanget på IKEA får man plats 10 pers runt, perfekt..
På Jysk hittade jag två fina plåtbaljor som jag hade tänkt plantera blommor i och sedan placera på två stubbar vi har ner mot vägen i vår trädgård.. Vackert skall det bli..

Visst är de fina??
Så nu längtas det till en varmare vår så jag kan plantera lite i dem och få upp fina trädgårdsmöbler på altanen.. Altanen är iaf redo, jag har städat ur den så den ser fin ut nu.. Har satt mina plastmöbler där så länge så vi har ngt att sitta på, de möblerna skall ut i trädgården sen..
Vi skall måla väggarna på altanen med nu i vår.. När vi flyttade in i augusti så var altanen full med ved och det har ju smutsat ner väggen en del och skavt så det behöver piffas upp.. Men kul piff..

Nä nu kommer snart dagpersonalen här, sitter alltså på jobbet.. Har snart jobbat klart min första natt av fyra.. Det värtsa passet jag har på åtta veckor.. Fyra låååånga nätter på raken är rätt tufft.. Jag har ju inte så mycket att göra på nätterna men trr att det är det som gör att det tar mer på kroppen och plus att det just är på natten man jobbar.. Men det funkar ju.. Lite tråkigt att jobba helger bara och då helst på natten.. Jobbar man dag eller kväll kan man ju gå ut efter jobbet om man skulle vilja men jobbar man natt så far man ju till jobbet när folk går ut..
På lördag skall vi till kompisar men jag får ju gå mitt i bara för att jag skall jobba.. Men jag trivs med mitt jobb så det är bara att gilla läget..

Nu önskar jag er alla en bra fredag och en goer helg..

Kram
Mia

RSS 2.0